Kip of het ei?

De titel zou zich het best lenen voor een column rond Pasen. Maar ja, dit was het eerst wat bij me binnenkwam naar aanleiding van de afgelopen beurs van september.

Vanaf mijn desk aan het Expertplein werd mijn aandacht steeds getrokken door een veelbelovende kreet wat mijn huid direct zou verbeteren.
Dus toen mij werd aangeboden om het te ervaren zei ik direct “JA”!

Inderdaad, niets teveel gezegd, mijn huid trok voelbaar steeds strakker. Maar op een gegeven moment vertelde iemand mij dat ik allemaal witte strepen op mijn gezicht had. Oeps. Je kunt je voorstellen dat de paniek toesloeg want ik moest nog een lezing geven. En dan wil je er toch wel als jezelf uitzien?

Aldus, met een beurs vol professionals en mooie producten zou een nieuwe foundation er in no time weer opzitten. Maar… het goedje was er niet vanaf te krijgen. We hebben enorm moeten poetsen om mijn huid weer schoon te krijgen. Wat erop zat liet zich niet zo gemakkelijk verwijderen, net als… het wit van een ei.

Ik moest toen enorm lachen, dit deed me namelijk terugdenken aan zeker 30 jaar geleden. Terug naar de opleiding voor schoonheidsspecialiste. Tijdens de opleiding moesten we thuis zo veel mogelijk behandelingen oefenen. Zodoende had ik op een keer mijn tante als model.
Ik heb geen idee wat nu de exameneisen voor maskers op de opleiding zijn, maar toentertijd was dat een poedermasker wat je aan moest maken met water.
Er werd verteld dat je hier een extra dimensie aan kon geven met een ei. Het zou goed zijn voor een droge huid.

Ik weet nog dat ik met het ei een heerlijk mengseltje van het poedermasker heb gemaakt. Vervolgens heb ik het enthousiast bij mijn tante aangebracht en een kwartier laten intrekken en uitharden.

Je voelt het misschien al aan, het masker was er niet meer van af te krijgen! Daar kwam nog bij dat mijn tante ook nog eens flink wat donshaartjes langs haar kaken had waar het masker in- en aangekoekt zat. Nooit kunnen bedenken dat dit beeld na zoveel jaren weer bij me op zou ploppen en ook nog wel op een beurs vlak voor mijn lezing.

Beautyspecialist of ondernemer? Eigenlijk komt dat ook neer op de kip of het ei. En laat dat nou net de vraag zijn die ik stelde aan de bezoekers van de lezing. Heb je gekozen om ondernemer te worden of beautyspecialist? Anyway… deze dag dat ik de vraag stelde moest ik er heimelijk ontzettend om lachen. Misschien was je erbij en heb je het aan me kunnen zien.

Ik ben benieuwd. Was het jouw keuze om beautyspecialist te worden of wilde je ondernemer worden en heb je voor dit vak gekozen? Bijna iedereen in de zaal koos direct voor beautyspecialist. En ja, in de meeste gevallen krijg je daar het ‘vak’ ondernemer bij cadeau. Soms tegen wil en dank. Maar is dat dan de kip of toch het ei?


Aletta de Rooij,
Businessinspirator &
Saloncoach Partners
in Crème