Verdwaald

Bij het woord verdwalen denk ik aan de weg kwijtraken, zoals verdwalen in het bos. GPS en Tomtom maken het ons tegenwoordig erg gemakkelijk om zelfs tot ver buiten ons land de weg te vinden. Wat een verbetering ten opzichte van vroeger. In de tijd dat ik werkte als accountmanager heb ik heel wat landkaarten en stratenboeken versleten.

Zo’n stratenboek of GPS had ik graag gehad toen ik als uitzendkracht werkte voor het ministerie van VROM. Niet om in Den Haag op de plaats van bestemming te komen, want dat was niet zo moeilijk. Maar voor het gebouw zelf, dat was echt een doolhof. Je ging eerst door een soort beveiligingssluis, dan met een roltrap en vervolgens overstappen van de ene lift naar de andere. Elke dag was ik blij als ik mijn kantoor weer gevonden had. Na twee weken wist ik het zeker, dit is niets voor mij.

Deze week was ik wederom verdwaald in een gebouw. Voorafgaand aan een training die ik gaf aan de andere kant van het land overnachtte ik in een hotel. Vanaf de receptie tot aan mijn kamer had ik bijna een kwartier ‘reistijd’. Ook hier moest ik overstappen van de ene lift in de andere en zeker 6 afslagen door gangetjes. Echt verschrikkelijk. Het deed me denken aan de tijd bij het ministerie.

Eigenlijk doen we elke dag ons best niet te verdwalen. We dwalen vaak af van de dagelijkse ‘to do-list’. We verdwalen in van alles wat ons dagelijks wordt voorgeschoteld aan mail, What’s App, post, social media enzovoorts. Soms zou je de NEE/NEE sticker niet slechts op de brievenbus bij de voordeur hebben.

Heb jij dat ook weleens? Dat je op de snelweg rijdt en denkt: “Ben ik al hier?” Dat herken ik ook met het begrip tijd. Het is al 2019. Ben ik al hier? Er is weer een jaar voorbij. De jaarwisseling van vorig jaar klinkt als vorige week. Verdwaald in de tijd. Verdwaald in de snelheid van het leven. Na bijna 18 jaar in Brabant gewoond te hebben ben ik terugverhuisd naar het Westland. Ik woonde er nog niet zo lang was mijn idee. Het tegendeel bewijst zich kijkend naar mijn kinderen. Van kleuters naar afgestudeerde volwassenen. Waar is de tijd gebleven?

Ik ben me er dus extra van bewust dat de tijd erg snel gaat en veranderingen zich snel opvolgen. TomTom is straks overbodig. Nog even en we hebben zelfrijdende auto’s die multifunctioneel ingezet worden. Een ander stapt in waar jij uitstapt en vice versa. We kunnen ons er nog geen voorstelling van maken, maar wat we nu allemaal met een telefoon doen hadden we 20 jaar geleden ook niet bedacht.

Wat zal er in de beautybranche veranderen? Dien je je laatste jaren uit of anticipeer je op de toekomst. Creëer je je eigen visie? Wat wil je bereiken?
Plan hoe je het komende jaar wilt invullen. Want anders is de kans groot te… verdwalen.


Aletta de Rooij,
Businessinspirator &
Saloncoach Partners
in Crème