NLP-Master Coach

STIVAS
Eind jaren ’80 behaalde ik mijn destijds felbegeerde roze papiertje, het STIVAS-vakdiploma schoonheidsspecialist. Intussen ben ik dus meer dan 35 jaar én een bak ervaring in de beautybranche verder. Het hebben van zoveel praktijkervaring kan zeker helpen als coach, maar het is niet de enige factor die van belang is.

Praktijkervaring
Praktijkervaring biedt de mogelijkheid om te leren van echte situaties en helpt om inzicht te krijgen in de uitdagingen die klanten in deze specifieke branche kunnen tegenkomen. Het draagt ook zeker bij aan het vertrouwen en geloofwaardigheid, omdat ik mijn eigen ervaringen en fouten deel.

Niet lullen maar poetsen
Echter, om een goede coach te zijn is meer nodig dan alleen praktijkervaring. Iedere situatie is anders en ik ben niet jou. Mijn wiegje stond in het Westland, tussen de kassen. De mentaliteit is hier ‘mouwen opstropen en gaan’ en ‘niet lullen, maar poetsen’. Iets wat mij zeker ver heeft gebracht, maar daar kun je niet bij iedereen mee aankomen.

Professionele training
Als coach moet je ook in staat zijn om effectief te communiceren en te luisteren, empathie tonen en je kunnen inleven in specifieke situaties. Je moet in staat zijn om praktische en haalbare oplossingen aan te bieden. Dit vereist een professionele training en ontwikkeling.

Titel
Je bent het met me eens dat niet iedereen zomaar de titel schoonheidsspecialist zou mogen kunnen voeren. De titel coach is ook niet beschermd. Mijn jarenlange ervaring in het beauty vak én business coaching vond ik dus niet voldoende. Geïnspireerd op het UPW (Unleash the Power Within), het seminar van Tony Robbins, heb ik me laten scholen tot NLP-practitioner en NLP-Master Coach.

NLP
Neuro Linguïstisch Programmeren is een coachmethodiek gericht op het begrijpen en veranderen van de manier waarop je denkt, communiceert en gedrag vertoont. Je kunt dit zowel persoonlijk als zakelijk inzetten.

Eigen stijl
Samen met mijn vakkennis, praktijkervaring heb ik in combinatie met NLP een geheel eigen stijl in business coaching ontwikkeld. Er komt meer bij kijken als je wilt groeien. Je komt jezelf namelijk tegen, niet alleen als specialist en ondernemer, maar ook als mens, JIJ. Hierbij ga ik uit van jouw unieke waarden en talenten, waarvan je soms niet eens wist dat je ze had. Mijn streven is om dit bij je naar boven te halen en als vertrekpunt, jouw missie, in te zetten voor jouw salon om zo jouw doel te bereiken.

Columnist bij vakblad
De Beautyprofessional

Lees meer

Gecertificeerd NLP-practitioner
en NLP-masterpractitioner

Lees meer