Personeelstekort

Nagenoeg elke winkel heeft wel een vacature in de etalage. De arbeidsmarkt is op dit moment behoorlijk overspannen en het gebrek aan personeel neemt zichtbare vormen aan. Uren wachten op Schiphol, tot rijen buiten de vertrekhal, restaurants die bepaalde dagen sluiten en aangepast spoorboekjes. Ook in onze branche wordt het probleem steeds meer zichtbaar.

Een goedlopende salon op fijne locatie met personeel is de droom van menig schoonheidsspecialist. Begrijpelijk, ik heb voorbeelden van fantastische teams die met hart en ziel al jaren bij een salon werken en niet onderdoen voor hun werkgever. Maar helaas is er dikwijls ook een andere kant aan het hebben van personeel.

Ondanks dat er veel geïnvesteerd wordt in product- en verkooptrainingen, meelopen, specialisaties en evaluaties, klagen vele werkgevers dat de behandelingen en verkoop niet op het niveau zijn zoals ze dat graag zouden zien. Dan zijn er klanten die dan alleen door jou behandeld willen worden, of dat je zelf kiest voor bepaalde klanten, wat weer minder leuk is voor de werkneemster.

Als er is wél een topper werkzaam is, gaat die vaak voor zichzelf beginnen. Net zoals voor jou, lonkt de vrijheid naar zelfstandigheid, voor menigeen de grootste reden om te kiezen voor het ondernemerschap. Echter, die vrijheid is vaak ver te zoeken. Je bent altijd met de zaak bezig, fysiek of in gedachten. Je hebt zowel in de salon als thuis vele bordjes draaiend te houden. Personeel is niet altijd een verlichting, soms een bordje extra erbij. Er komt veel bij kijken bij het ondernemerschap en het is soms eenzaam. Alles komt op jou neer, je bent zelf verantwoordelijk.

Bijna dagelijks zie ik een oproep op social media voor personeel in salons en ik ben al een aantal keren persoonlijk benaderd of ik iemand weet, zelfs stagiaires blijken moeilijk te vinden. Geef nooit je droom op is wat ik altijd adviseer, maar sta ook open voor andere routes. Is het een idee om twee salons samen te voegen?

Met een fusie is bezetting geen probleem meer. Je bent samen, is er dus altijd iemand aanwezig, geen sluiting in vakanties. Je hebt nu een gelijkwaardige collega op wie je kunt vertrouwen en net zo veel baat bij de business heeft als jij. Samen kom je tot veel meer ideeën en hoef je ze niet meer altijd alleen uit te werken. Vele kosten hoeven nu ook maar één keer gemaakt te worden, waardoor er op het gebied van innoveren meer mogelijk is.

Ik ben ervan overtuigd dat de beautybranche zich super leent hiervoor. Stel je eens voor wat een nieuwe energie er vrij komt wanneer er twee gedreven vakvrouwen zich samenvoegen? Eerst elkaars concurrent, vervolgens compagnons. We moeten alleen nog afscheid nemen van het gezegde ‘eigen zaak’, want dat kan ook wanneer je samen werkt. Alleen ga je misschien sneller, samen kom je verder!

Kijk vooruit en denk anders. Hoe kan het personeelstekort juist jouw oplossing voor groei zijn? Hoor bij een van de eersten en je bent de winnaar!


Aletta de Rooij,
Businessinspirator &
Saloncoach Partners
in Crème