X-factor

Herinner jij je het ook nog? Enkele jaren geleden was ‘The X-Factor’ dé talentenshow op RTL 4. De kandidaten die daaraan meededen moesten kunnen zingen, maar voornamelijk ook de X-factor bezitten.

Hoe vaak hebben we de jury horen zeggen; “Weet je nu werkelijk wat je zingt of heb je de tekst uit je hoofd geleerd?” en “Ik geloof je niet”?
Ik moest hier afgelopen week steeds weer aan denken. Zoals jullie misschien wel weten ben ik verhuisd. Op mijn oude adres ging ik zeker 2 maal per week sporten en op mijn nieuwe locatie wil ik dat graag weer oppakken.

Dat lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb al een aantal proeflessen bij verschillende bedrijven gevolgd en steeds miste ik iets.
Nu ben ik enorm verwend met het niveau van mijn vorige docent. Niet dat ik zo sportief ben, maar deze leraar wist me vaak driemaal per week naar de sportschool te trekken. Zijn lessen waren een feestje. Ik kwam er zowel afgepeigerd, uitgezweet, opgepept en herboren van terug. Na mijn laatste les heb ik moeite moeten doen om mijn tranen te bedwingen. Het was alsof ik al aanvoelde dat het lastig zou worden dit op een andere locatie weer te vinden. Niet zo gek, want ook hier zag ik dat hij vaak 60 leerlingen in de zaal had ten opzichte van zijn collega’s die nog niet de halve zaal vol kregen.

Dus, wat is het geheim?
De X-factor. Dat kwam in mij op. Mijn oude leraar bezat de X-factor. Mensen met de X-factor hebben iets puurs, zijn charismatisch. Het is van henzelf. Ze bruisen en stralen zonder daar moeite voor te doen. Wat ze willen overbrengen ontstaat vanuit een passie en hebben een hele fijne energie. Je hangt aan hun lippen.

Dit in tegenstelling tot de proeflessen die ik tot vandaag heb gevolgd. De passie ontbrak, het was niet puur, geen fijne sfeer, het voelde alsof degene die lesgaf onlangs een schriftelijke cursus bewegen had gevolgd. Ik miste… de X-factor. De X-factor waardoor je geniet van de les, je een goed gevoel hebt dat je met je luie bips van de bank bent gekomen en alweer verlangt naar de volgende les.

Wat kunnen wij als beautyspecialisten hiervan leren?
We willen allemaal groeien, meer klanten, meer verkopen ofwel meer omzetten. Hiervoor zijn er vele factoren die moeten kloppen en wat míjn passie is om met je naar op zoek te gaan. Maar vanaf nu voeg ik daar de X-factor aan toe. Want als je die bezit of creëert én vervolgens durft te laten zien, dan werkt dat als een magneet. Dan creëer je aantrekkingskracht en wordt het niet alleen voor jou leuker, maar vooral ook voor je klanten!


Aletta de Rooij,
Businessinspirator &
Saloncoach Partners
in Crème