Lichtpuntje

Diep voorovergebogen zit ik op het krukje van de therapeut. Terwijl ze mijn rug behandelt rollen mijn tranen rechtstreeks de tissuedoos in.

Het is januari 2013. Het nieuwe jaar ligt fris en blanco voor ons, maar voor mij begint het met een inktzwarte bladzijde. Zowel mijn huwelijk als mijn bedrijf ben ik kwijt. Ik sta met lege handen.

Op het moment dat mijn tranen opraken voel ik een enorme kracht ontstaan. Ben je nou helemaal betoeterd Aletta, spreek ik mezelf toe. Je bent gezond, je hebt fijne kinderen en een goed stel hersens. Kom op! Laat jezelf niet ondersneeuwen.

Opeens is alles anders, wat wil ik eigenlijk met mijn leven? Met nog dikke ogen rijd ik naar huis en het is of de wereld al zonniger lijkt. Ik zie ineens zoveel voordelen. Ik kan gaan studeren en een nieuw bedrijf opstarten. Doen wat ik wil en hoe ik het wil. Ik hoef met niemand rekening te houden. Voor ik het weet ploppen de ideeën naar boven. Ik zie weer lichtpuntjes!

Wat er na deze dag gebeurt is geschiedenis. Wanneer je zo in je kracht gaat staan, komt er ontzettend veel energie vrij. En dit werkt magisch, want alles om ons heen is energie en werkt als een magneet.

Helaas gaat het leven niet over rozen. Er kruisen altijd tegenslagen ons pad, dat is het leven. De kunst is echter om steeds weer terug te kunnen vallen op je energie en kracht. Hier moet je in geloven juist op het moment dat alles wat minder rooskleurig is. Geluk en succes komen namelijk niet wanneer je er zelf niet in gelooft.

Gelukkig Nieuwjaar klinkt dit jaar al net zo weifelend als vorig jaar. Wat staat ons te wachten? Waar krijgen we persoonlijk en als ondernemer mee te maken? De vele beperkingen hangen als een donkere wolk boven ons.

Je richt je snel op beperkingen, op onmogelijkheden. Echter, richt je op de mogelijkheden. Wat wil je écht? Waar sta je nu en waar wil je naar toe? Wat is jouw missie? Ga op zoek naar de lichtpuntjes.

Wanneer ik destijds in de slachtofferrol was gekropen had ik niet gestaan waar ik nu ben. En uiteraard heb ook ik de afgelopen jaren tegenslagen gehad, maar laat ik me daar niet meer door leiden. Hierdoor sla je een andere richting uit, en krijg je volgers. De powerenergie is aantrekkelijk en creëert een positieve vibe van geluk en succes.

Het is bijna januari 2022. Het nieuwe jaar ligt fris en blanco voor me. Zwarte bladzijdes scheur ik er zo snel mogelijk uit. Zowel privé als in mijn bedrijf ben ik gelukkig. Ik ben een dankbaar mens. Ik heb mijn eigen lichtpuntje gecreëerd.

Er is een enorme kracht ontstaan. Daarom lieve Beauty, spreek ik jou nu toe. Je bent een vakvrouw, een specialist in hart en nieren. Je bent het waard. Geloof in jezelf, in je toekomst en wat je te bieden hebt. Kom op! Laat niets of niemand jouw dromen afnemen. Straal en word je eigen lichtpuntje.


Aletta de Rooij,
Businessinspirator &
Saloncoach Partners
in Crème